Yamaha WX5

Har suttit i några dagar nu och kollat in olika saxofoner och valet går nog till en
Yamaha WX5. Ett elektroniskt blåsinstrument med MIDI-ingång. En sådan pjäs kostar runt 4000SEK ink. frakt om man köper den från USA, så det blir nog en import.

YouTube Preview Image

Burbas

4 reaktioner till “Yamaha WX5

 1. Är också lite sugen på en WX5, men hittar dem inte i Sverige… Var hade du tänkt köpa den? Den verkar finnas på Amazon.com (för $549) om inte annat.

  Hade tänkt ha den som ”övningssax” till att börja med. Det är svårt att bräka på min riktiga sax hemma på kvällstid med tre småbarn. Men med en WX5:a så kan jag öva tyst! Plus att den verkar rolig.

 2. Jag har kikat runt lite på Ebay, och priserna där verkar lovande.

  Den verkar grymt rolig. Har suttit och kollat på lite olika klipp när folk spelar på wx5:an och det ser grymt kul ut. Kikade även på lite andra modeller, men wx5 verkar vara bland de trevligare.

 3. Kikar du på användarkommentarerna på Amazon så får man intrycket att WX5 är proffsig:

  http://www.amazon.com/Yamaha-WX5-MIDI-Wind-Controller/dp/B0002E36OQ

  och läser man här om de här AKAI-varianterna så verkar de läskiga. Särskilt att knapparna inte rör sig, utan är ”nuddisar” – vad i H-vete! Man kan alltså inte vila fingrarna lätt på tangenterna, för då piper den!

  http://www.amazon.com/Akai-EWIUSB-Instrument-Sythesizer-Controller/dp/B001MTKAD0/ref=pd_cp_MI_2

  Men det är väl som alltid, individuellt.

 4. hej !
  var god tala om för mig att det går inte köpa i sverige ?
  värsta att ngt fel, då finns inte ngn sakkunnig att laga, men om man går till ngn musikinstrument reparatör, han ser på skärm, om finns, då säger han jag kan….så är det…det finns inte reserdelar…lilla sverige
  vänligen ahmed

Kommentarer inaktiverade.